Terug naar Recepten

Meringue botjes met bloedsaus

  • Preparation Time 30 min.
  • Difficulty level: Makkelijk

Recept van

Voedingswaarden

Energie 1010
Vetten 0.3
Vezels 3.9
Koolhydraten 244.8
Eiwitten 2.6

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 350 g kikkererwten in pot (120 gram vocht)
  • 250 ml kersensap
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 50 g suiker
  • 10 g maizena
  • 1 citroen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit.
  3. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeer fijne zeef en vang het vocht op.
  4. Voeg aan dit vocht een ½ eetlepel citroensap toe.
  5. Klop het kikkererwtenvocht (ook wel aquafaba genoemd) in 10 minuten zo dik mogelijk in een keukenmachine.
  6. Voeg geleidelijk en al kloppend de suiker en het citroenrasp toe.
  7. Doe dit mengsel in een spuitzak.
  8. Bekleed een ovenbestendige plaat met bakpapier.
  9. Spuit hierop met het schuimmengsel meringues in de vorm van botten.
  10. Bak ze in 3 uur knapperig in de oven.
  11. Zet de oven uit en laat 1 uur afkoelen in de oven.
  12. Meng de maïzena met een klein beetje water en maak er een glad papje van.
  13. Meng dit met het kersensap en de suiker tot een gladde saus.
  14. Serveer de botjes met de “bloedsaus”.

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.