Terug naar Recepten

Pittige bospeentjes

  • Preparation Time 25 min.
  • Difficulty level: Makkelijk

Recept van

Voedingswaarden

Energie 357
Vetten 22.8
Vezels 0
Koolhydraten 27.4
Eiwitten 3.4

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 100 g aubergine
  • 50 ml Loprofin Drink*
  • 10 g oregano
  • 10 g rozemarijn
  • 5 ml witte balsamico-azijn
  • 4 bospeentjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • 0,4 g zout
  • 0,4 g peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 2000 C.
  2. Was de bospeentjes goed.
  3. Schil ze niet en laat een klein beetje groen aan de bovenkant zitten.
  4. Marineer de bospeentjes met de olijfolie, gerookte paprikapoeder, nootmuskaat, witte balsamico-azijn, en oregano.
  5. Bak de bospeentjes ongeveer 10 minuten in de o ven.
  6. Bak vervolgens de aubergine ongeveer 10 minuten in de oven.
  7. Pureer dit tezamen met de Loprofin Drink.
  8. Meng de auberginepuree met de rozemarijn en breng op smaak met peper en zout.
  9. Leg de bospeentjes op een bord. 
  10. Stop de auberginedip in een bakje.

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

 

*Loprofin Drink is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht