Terug naar Recepten

Korstdeeg

  • Preparation Time 10 min.
  • Difficulty level: Makkelijk

Voedingswaarden

Energie 550
Vetten 29.3
Vezels 2.2
Koolhydraten 70.1
Eiwitten 0.5

Ingrediënten

Voor 14 porties

  • 2 pakken Loprofin Mix*
  • 500 g ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 250 ml water
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 3 g Loprofin Egg Replacer*
  • 1 snufje fijn zout

Bereiding

  1. Meng de Loprofin Egg Replacer met de suiker en een snufje fijn zout.
  2. Meng met een mixer de zachte boter met het mengsel van Loprofin Egg Replacer, suiker en zout.
  3. Meng dit mengsel met de Loprofin Mix terwijl je geleidelijk steeds een beetje water toevoegt om een egaal glad deeg te krijgen.
  4. Zet voor gebruik 2 uur in de koelkast.

TIP : Wanneer je meerdere porties hebt gekookt, kan je de resterende porties bewaren in de koelkast of voor langere tijd in de diepvries. Hoe bewaar je bereide voeding op een veilige manier? Zie http://www.afsca.be/consumenten/dagelijksleven/bewaring

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de recepten.

 


*Loprofin Mix en Loprofin Egg Replacer zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht