Terug naar Recepten

Paprikas met risotto

  • Preparation Time 60 min.
  • Difficulty level: Gemiddeld

Voedingswaarden

Energie 299
Vetten 11.4
Vezels 3.6
Koolhydraten 36.7
Eiwitten 2.7

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 25 g ongezouten boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 prei (alleen het witte deel), gehakt
  • 1 eetlepel salie
  • 100 g gehakte champignons
  • 100 g Loprofin Rijst
  • 1 glas witte wijn
  • 350 ml warme groentebouillon
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 3 rode paprika's
  • verse fines herbes (fijne kruiden)
  • balsamicoazijn (optioneel)

Bereiding

Verwarm de boter en olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, prei, champignons en salie toe en roerbak 2 minuten tot het mengsel zacht is.

Voeg de Loprofin Rijst toe en blijf nog een minuut roeren. Giet de witte wijn en vervolgens de bouillon erbij, blijf goed roeren totdat het kookt.

Zet het vuur zacht, doe de deksel op de pan en laat nog 15 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig om te voorkomen dat de rijst aan de pan vast gaat plakken. Controleer tijdens het koken of de bouillon niet te veel indikt. Voeg wat bouillon toe als de risotto te droog wordt. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Doe de risotto met een lepel in de pitloze rode paprika’s, besprenkel met een scheutje olijfolie, bestrooi met verse kruiden en bedek met aluminiumfolie. Zet 20 minuten in een oven op 180 °C. Voeg als het klaar is balsamicoazijn en peterselie toe.