Terug naar Recepten

Pizza Calzone

  • Preparation Time 35 min.
  • Difficulty level: Gemiddeld

Voedingswaarden

Energie 628
Vetten 25.4
Vezels 6.1
Koolhydraten 93.7
Eiwitten 2.8

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75 g Loprofin Mix + 20 g voor het bewerken van het deeg
  • 2,5 g Loprofin Egg Replacer
  • snufje zout
  • 22,5 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 50 ml water op kamertemperatuur
  • 50 g courgette tomatensaus (zie recept pizza met tomaat, basilicum en oregano)
  • ¼ theelepel gedroogde fijne kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Meng de Loprofin Mix, de Loprofin Egg Replacer en het bakpoeder in een grote kom. Snij de boter in kleine stukjes en doe deze bij het mengsel. Kneed dit tot je een kruimeldeeg krijgt.

Giet het water op kamertemperatuur waarin je het zout hebt opgelost over bovenstaand deeg.

Kneed het deeg 30 seconden op een licht bebloemd werkvlak. Het deeg moet glad zijn.
Rol het deeg met een deegroller uit tot een schijf van ongeveer 22 cm. Leg de schijf op een met vetvrij papier beklede bakplaat (na het papier eerst met olie te hebben bestreken). Snijd de courgette in plakjes. Verdeel de courgette en tomatensaus over de helft van de schijf en stop op 1 cm van de rand.
Bevochtig de rand, vouw dan de helft zonder saus over het andere deel en druk het deeg aan de randen van de schijf op elkaar.

Bestrijk het oppervlak van het deeg met een kwastje met wat olijfolie. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C totdat de pizza goudbruin is.

TIP van de chef: Serveer met een aangemaakte mix van slasoorten.

 

Voorbereiding 20 min 

Bereidingstijd 15 min