Terug naar Recepten

Pizza met tomaat oregano en basilicum

  • Preparation Time 60 min.
  • Difficulty level: Gevorderd

Voedingswaarden

Energie 297
Vetten 7.8
Vezels 2.3
Koolhydraten 54.7
Eiwitten 0.7

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • Pizzadeeg (voor 4 porties)
  • 1/2 zakje = ongeveer 4,25 g gist (uit het pak Loprofin Mix)
  • 250 g Loprofin Mix
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ongeveer 210 ml water
  • 4 g fijn zout
  • 15 g ongezouten boter
  • Afwerking:
  • 2 in zeer dunne plakjes gesneden tomaten
  • fijn zout peper van de molen

Bereiding

Het deeg: Meng in een keukenmachine, of met de hand, de Loprofin Mix, de gist en de olie. Voeg geleidelijk aan het water met het zout toe. Kneed 5 minuten met hoge snelheid. Het deeg moet glad worden, niet plakkerig. Het moet een soepele textuur hebben, maar vrij stevig zijn. Laat 1 uur rijzen. Kneed het deeg opnieuw met de hand. Rol het deeg dun uit met een roller en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het deeg met een kwastje licht in met olie. Gebruik ¼ deel van het deeg voor de pizza. Vries de andere delen in folie in. Het ingevroren deeg binnen 1 maand gebruiken.

De tomatensaus:

Afwerking: Verwarm de oven voor op 240 °C. Bak het deeg 5 minuten voor. Spreid de tomatensaus dun uit met een spatel. Leg daarop de dunne plakjes tomaat in een rij zonder dat ze elkaar overlappen. Breng op smaak. Bak ten slotte nog 7 minuten in de oven. Serveer warm of koud.

 

 

Voorbereiding 30min + Rijzen 60 min+ voorbereiden 30min

Baktijd 12 tot 15 min