Terug naar Recepten

Spaghetti met pestosaus

  • Preparation Time 30 min.
  • Difficulty level: Makkelijk

Voedingswaarden

Energie 1044
Vetten 71.9
Vezels 2.1
Koolhydraten 97.4
Eiwitten 1.2

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • Voor de spaghetti:
  • 75 g Loprofin Spaghetti*
  • ½ eetlepel olijfolie
  • peper, zout
  • Voor de saus:
  • 20 g blaadjes verse basilicum
  • 60 ml fruitige olijfolie
  • 40 g Loprofin Kruidencrackers
  • peper, zout

Bereiding

Niet veel tijd om te koken? Dan is dit recept iets voor jou. De heerlijke pesto geeft een kruidige & romige smaak aan het gerecht.

  1. Kook de Loprofin Spaghetti* al dente in een ruime hoeveelheid kokend water met een beetje zout en olijfolie (ongeveer 13 minuten). Spoel af met lauw water. Laat de pasta goed uitlekken.
  2. Pestosaus: vermaal de Loprofin Crackers* tot poeder. Mix de olie en de blaadjes basilicum. Breng op smaak. Doe hier het poeder van de crackers bij.
  3. Doe de pasta en de pesto in een schaal en meng alles van onder naar boven.
  4. Serveer zo snel mogelijk.

Tip van de chef

Maak eventueel af met olijven en zongedroogde tomaten.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Spaghetti en Loprofin crackers zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.