Terug naar Recepten

Bagel met vijgen en appel

  • Preparation Time 60 min.
  • Difficulty level: Gemiddeld

Recept van

Voedingswaarden

Energie 683
Vetten 12.4
Vezels 6.6
Koolhydraten 135.9
Eiwitten 3.6

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • Bagel
  • • 125 g Loprofin Mix*
  • • 75 ml lauwwarm water
  • 5 g suiker
  • 3 g zout
  • 2 g gedroogde gist
  • Beleg
  • 70 g verse vijgen
  • 50 ml Violife Creamy Original
  • 40 g rucola
  • 30 g Jazz appel

Bereiding

Een eiwitarme bagel maken is veel makkelijker dan je denkt. Deze bagel wordt geserveerd met een smeuïge crème, vijgen en appel. De video toont stap voor stap hoe je de bagel klaarmaakt.

  1. Doe alle ingrediënten voor de bagel, inclusief de Loprofin Mix*, in een kom en kneed er een soepel brooddeeg van. Kneed zeker 10 tot 15 minuten.
  2. Laat daarna het deeg afgedekt 1 uur rijzen op een warme plek.
  3. Verdeel het deeg in twee stukken. Maak er bollen van en duw deze iets plat. Maak daarna met een vinger een gat van ongeveer 3 centimeter doorsnede in het midden. Leg de bagels op bakpapier en laat 30 minuten rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  5. Breng een pan water aan de kook. Leg de bagels voorzichtig in het water en laat anderhalve minuut koken. Keer ze halverwege. Laat goed uitlekken op een theedoek.
  6. Leg de bagels op bakpapier en bak 20 minuten goudbruin in de oven.
  7. Snijd de bagels doormidden en besmeer met de Violife Creamy Original.
  8. Leg hier de geschilde en gesneden appel, de rucola, en vervolgens de gehalveerde vijgen op.
  9. Dek weer af met de bovenkant van de bagel.

Tip van de chef

Voeg seizoensgroenten naar keuze toe.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.