Terug naar Recepten

Bietensteak

  • Preparation Time 60 min.
  • Difficulty level: Makkelijk

Voedingswaarden

Energie 156
Vetten 8.1
Vezels 3
Koolhydraten 16.7
Eiwitten 1.4

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 2 gehakte lente-uitjes
  • 200 g rauwe bieten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 40 g eiwitarme kaas
  • 2 eetlepels fijngehakte munt
  • 75 g verkruimeld Loprofin Brood
  • sap van een halve citroen
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de bieten totdat ze zacht zijn (dit duurt ongeveer 40 minuten afhankelijk van hun maat), laat afkoelen.

 

Mix de bieten met de olie in een blender.

 

Meng in een kom de bieten, het verkruimelde Loprofin Brood, de lente-uitjes, knoflook, verse munt, het citroensap en de eiwitarme kaas. Breng op smaak met peper en zout.

 

Vorm 4 steaks van dit mengsel. Leg ze in een ovenschaal met een paar stukken gele paprika en bak 25 minuten.