Terug naar Recepten

Rijstsalade

  • Preparation Time 30 min.
  • Difficulty level: Makkelijk

Voedingswaarden

Energie 486
Vetten 1.8
Vezels 7
Koolhydraten 109.9
Eiwitten 3.3

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 1 kleine tomaat (35g)
  • 30g gekookte sperziebonen
  • 75g Loprofin Rijst
  • 1.5g stengel bleekselderij (75g)
  • 1g fijngeknipte bieslook
  • 1g fijngehakte kervel
  • 40g citroensaus (zie recept)
  • peper en zout
  • verse kruiden ter versiering
  • blaadjes sla (optioneel)

Bereiding

Was de Loprofin Rijst. Kook de rijst 10 minuten in gezouten kokend water. Laat de rijst uitlekken en afkoelen. Zet even aan de kant.

Snij de sperziebonen in kleine stukjes en kook ze gedurende 8 minuten.

Schil ondertussen de bleekselderij en snij in gelijkmatige kleine blokjes.

Pel de tomaat, haal de zaadlijsten eruit en snij de tomaat in kleine blokjes.

Doe de gekookte rijst in een grote kom en doe hier de blokjes bleekselderij en tomaat, de sperziebonen en de kruiden bij. Breng op smaak met de citroensaus.

Serveer in een slakom op een bedje van blaadjes sla. Versier met verse kruiden.

TIP van de chef: Gebruik seizoenssla (krulsla, babyleaf, veldsla…)