Appelcrumble met frambozencoulis

55 Minuten 55 Minuten 1 Makkelijk
Appelcrumble met frambozencoulis

Bereiding

Een eiwitarm alternatief van de klassieke appelcrumble. De warme zoetzure appelcrumble past perfect bij het zuurtje van de frambozencoulis.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de appels en snij ze in vrij grote blokjes. Meng de appelblokjes met de 30 g suiker. Zet even aan de kant.
  3. Maak het kruimeldeeg. Meng de bruine suiker en de Loprofin Mix* met je vingertoppen. Voeg daarna de op kamertemperatuur gesmolten boter toe en ten slotte de tot paneermeel vermalen crackers .
  4. Blijf het deeg tussen je vingers kneden zodat het kruimelig blijft.
  5. Doe de gesuikerde appelblokjes in kleine bakvormpjes tot ze 3/4 vol zijn. Bedek deze vervolgens met deeg tot aan de rand van het vormpje en duw lichtjes aan.
  6. Bak 30 minuten op 200 °C. Laat de gebakjes afkoelen voordat je ze serveert.
  7. Frambozencoulis: Meng de drie ingrediënten en serveer koud.

Tip van de chef

Het recept kan op dezelfde manier worden bereid met verschillende soorten fruit (frambozen, peren, bananen, ananas). Het is ook mogelijk om ze te combineren: peren en frambozen, bosbessen en appels, bananen en ananas, mango’s en peren, kersen en appels.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 1/2 Granny Smith appel
  • 7,5 g fijne kristalsuiker
  • Kruimeldeeg:
  • 4 g gesmolten ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 5 g bruine suiker
  • 45 g Loprofin Mix*
  • 25 g Loprofin Crackers* vermalen tot paneermeel
  • Frambozencoulis
  • 80 g frambozenpuree
  • 20 g fijne kristalsuiker
  • 10 g water

Voedingswaarden

Energie (Kcal)176
Vetten (g)4.3
Vezels (g)0.9
Koolhydraten (g)34.2
Eiwitten (g)0.2

Gerelateerde gerechten