Pizza Calzone

35 Minuten 35 Minuten 2 Gemiddeld
Pizza Calzone

Bereiding

De eiwitarme pizza Calzone is makkelijk te bereiden en je kan deze op smaak brengen met groenten naar keuze. Deze Calzone is opgevuld met courgette, basilicum, oregano en tomatensaus.

  1. Meng de Loprofin Mix*, de Loprofin Egg Replacer* en het bakpoeder in een grote kom. Snij de boter in kleine stukjes en doe deze bij het mengsel. Kneed dit tot je een kruimeldeeg krijgt.
  2. Giet het water (op kamertemperatuur en met zout toegevoegd) over bovenstaand deeg.
  3. Kneed het deeg 30 seconden op een licht bebloemd werkvlak. Het deeg moet glad zijn.
  4. Rol het deeg met een deegroller uit tot een schijf van ongeveer 22 cm. Leg de schijf op een met vetvrij papier beklede bakplaat (na het papier eerst met olie te hebben bestreken). Snijd de courgette in plakjes. Verdeel de courgette en tomatensaus over de helft van de schijf en stop op 1 cm van de rand.
  5. Bevochtig de rand, vouw dan de helft zonder saus over het andere deel en druk het deeg aan de randen van de schijf op elkaar.
  6. Bestrijk het oppervlak van het deeg met een kwastje met wat olijfolie. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C totdat de pizza goudbruin is.

Tip van de chef

Serveer met een verfrissende salade zoals de witlofsalade.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Mix en Loprofin Egg Replacer zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75 g Loprofin Mix* + 20 g voor het bewerken van het deeg
  • 2,5 g Loprofin Egg Replacer*
  • snufje zout
  • 2,5 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 50 ml water op kamertemperatuur
  • 50 g courgette
  • tomatensaus (zie recept pizza met tomaat, basilicum en oregano)
  • ¼ theelepel pregano
  • 1 eetlepel olijfolie

Voedingswaarden

Energie (Kcal)628
Vetten (g)25.4
Vezels (g)6.1
Koolhydraten (g)93.7
Eiwitten (g)2.8

Gerelateerde gerechten