Rijst met Indiase curry

45 Minuten 45 Minuten 2 Gemiddeld
Rijst met Indiase curry

Bereiding

Deze eiwitarme Indiase curry zit boordevol smaak. Er worden verschillende soorten groenten gebruikt zoals champignons, bloemkool en paprika.

  1. Was de Loprofin Rijst* 2 minuten onder stromend water. Vul een grote pan tot driekwart met koud water en doe er wat zout en een eetlepel olijfolie bij. Voeg de rijst toe. Roer met een garde tot het water kookt. Laat 10 tot 12 minuten koken en roer regelmatig. Spoel de rijst opnieuw grondig wanneer hij gaar is. Laat de rijst uitlekken.
  2. Neem een tweede pan en fruit daarin de fijngehakte uit in een in 1 eetlepel olijfolie tot hij glazig is. Voeg de kruidnagel, de gepureerde knoflook, de peper, de gesneden wortel, de helft van het bosje koriander en de fijngesneden groenten toe. Kook de groenten op basis van hun hardheid: doe eerst de hardste groenten in de pan en vervolgens de zachtere. Haal ze uit het water als ze nog een beetje knapperig zijn.
  3. Voeg dan de rest van de specerijen, de gesneden tomaten en het water toe. Laat 10 minuten koken totdat het genoeg is ingedikt. Meng goed en laat alles 3 tot 4 minuten intrekken. Maak af met de resterende fijngehakte koriander en wat zout.
  4. Serveer met de rijst nadat je die met de resterende olijfolie hebt opgewarmd in een koekenpan.

Tip van de chef

Je kan de rijst eventueel even bakken in de pan voor een krokante textuur. Bekijk het recept.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Rijst is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 75 g Loprofin Rijst
  • 100 g fijngesneden groenten, bv.:
  • 25 g zoete aardappel
  • 10 g knolraap
  • 15 g champignons
  • 30 g bloemkool
  • 20 g paprika (rood, geel of groen)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 halve fijngesneden ui
  • fijngehakt teentje knoflook
  • snufje kruidnagel
  • 25 g fijngesneden wortel
  • snufje peper
  • 1 g komijn
  • 1 g kurkuma
  • 1 g koriander
  • gemalen gember
  • 100 g mooi rijpe tomaten, in dunne plakjes gesneden
  • 50 ml water
  • 1 bosje zeer fijngehakte koriander (optioneel)

Voedingswaarden

Energie (Kcal)466
Vetten (g)12.3
Vezels (g)6.3
Koolhydraten (g)83.1
Eiwitten (g)4.3

Gerelateerde gerechten