Bereiding
Deze eiwitarme pastasalade kan je zowel warm als koud eten. Kan gegeten worden als lunch, bijgerecht of bij de BBQ. De Madras curry zorgt voor een zachte pittige smaak.
- Maak eerst de Madras curry saus. Doe de mosterd, de currypoeder en een beetje zout in een kom. Voeg al kloppend de Loprofin Egg Replacer* toe, daarna beetje bij beetje de olie, het lauwe water en als laatste het citroensap.
- Zet de saus daarna even aan de kant.
- Breng een pan met water, olijfolie en zout op hoog vuur aan de kook. Doe er al roerend de Loprofin Fusilli* bij wanneer het water kookt. Laat 13 minuten koken en roer af en toe.
- Laat de pasta uitlekken en afkoelen.
- Breng de pasta op smaak met de currysaus.
Tip van de chef
- Voeg de fijngesneden slablaadjes en de geraspte wortels toe.
- Voeg er eventueel nog fijngehakte koriander aan toe voor een fris accent en nog meer smaak.
- Maak de fusilli pastasalade een dag van te voren. Zo kan jij of je kind het gerecht eten tijdens de lunch op school of op het werk.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Egg Replacer en Loprofin Fusilli zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.