Libanese dip met Lavash brood

20 Minuten 20 Minuten 2 Gemiddeld
Libanese dip met Lavash brood

Bereiding

Zin in een dipsaus die je smaakpapillen meeneemt op reis? Probeer dit Libanese eiwitarme sausrecept.

  1. Snijd de wortelen in kleine stukjes en kook ze totdat ze gaar zijn.
  2. Pureer alle ingrediënten (behalve het brood en de verse koriander) tot een gladde dip.
  3. Serveer dit met het Lavash brood en garneer met verse koriander.

Tip van de chef

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Crackers en Loprofin Kruidencrackers zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 200 g wortel
  • 10 g olijfolie
  • 10 g groene olijven
  • 10 g verse koriander
  • 4 g limoensap
  • 3 g verse gember
  • 2 g paprikapoeder
  • 1 g kaneelpoeder
  • 1 g komijnpoeder
  • 1 g korianderpoeder
  • 1 stuk Lavash brood

Voedingswaarden

Energie (Kcal)246
Vetten (g)13.7
Vezels (g)10.1
Koolhydraten (g)18.8
Eiwitten (g)7.2

Gerelateerde gerechten