Roze bloemkoolsoep

30 Minuten 30 Minuten 2 Gemiddeld
Roze bloemkoolsoep

Bereiding

Een originele en makkelijk te bereiden wintersoep met veel kleur. Deze eiwitarme soep wordt gemaakt op basis van bloemkoolroosjes.

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit dit ongeveer 5 minuten op laag vuur.
  2. Voeg de bloemkoolroosjes toe en gaar nog 10 minuten door.
  3. Voeg vervolgens de overige ingrediënten, waaronder de Loprofin Drink*, toe en breng aan de kook.
  4. Laat ongeveer 5 minuten koken en pureer het geheel met een staafmixer.

Tip van de chef

Serveer eventueel samen met Naanbrood. Klik hier om het eiwitarme broodrecept te bekijken.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Drink is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 150 g bloemkoolroosjes
  • 75 g water
  • 50 g Loprofin drink
  • 50 g ui
  • 6 g bouillonpoeder
  • 5 g knoflook
  • 2 druppels rode kleurstof

Voedingswaarden

Energie (Kcal)99
Vetten (g)1.8
Vezels (g)4.8
Koolhydraten (g)13.3
Eiwitten (g)5.2

Gerelateerde gerechten