Terug naar Recepten

Focaccia met knoflook & rozemarijn

  • Preparation Time 60 min.
  • Difficulty level: Gemiddeld

Recept van

Focaccia met knoflook & rozemarijn

Voedingswaarden

Energie 2926
Vetten 53
Vezels 18.7
Koolhydraten 439.9
Eiwitten 5.7

Ingrediënten

Voor 12 porties

  • 500 g Loprofin Mix*
  • 380 ml water
  • 50 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 8,5 g gedroogde gist
  • 6 g zout

Bereiding

15 minuten voorbereiding – 30 minuten rijzen – 15 minuten afbakken

Voor 12 porties (1 brood)

Op zoek naar het ideale eiwitarme knoflookbrood? Met dit recept maak je een heerlijke focaccia op basis van knoflook en rozemarijn in een mum van tijd.     

  1. Los het zout op in handwarm water. 
  2. Doe de Loprofin Mix* met de gist en de olijfolie in een mengkom. 
  3. Meng met behulp van een mixer met deeghaken en doe er geleidelijk aan het water met het opgeloste zout bij. Mix 5 minuten met hoge snelheid tot een glad en soepel deeg. Voeg de geplette knoflook en rozemarijn toe en meng dit er goed doorheen. 
  4. Laat het deeg bij 20°/25°C gedurende minimaal 1 uur rijzen. Het deeg moet dan in grootte verdubbeld zijn. 
  5. Verwarm de oven voor op 240 °C (hetelucht). Doe water in een schaal en plaats deze in de oven. Zo wordt de korst van het brood heerlijk krokant.
  6. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. Smeer in met olijfolie en bestrooi met zeezout.
  7. Zet het brood in de oven voor 15 minuten.
  8. Verlaag de temperatuur dan naar 220 °C en bak 15 minuten af.  
  9. Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

Tip van de chef

  • Kan gegeten worden als lunch of borrelhapje. 
  • Bakken: Je kan de broden in de oven of in een broodbakmachine bakken. De hoeveelheden blijven onveranderd. Kies bij het broodbakmachine voor het glutenvrije programma. De bereiding bij een broodbakmachine vraagt 5 minuten voorbereidingswerk, daarna moet het brood 1 uur 50 minuten bakken. 
  • Bewaaradvies: Maak het brood een keer per week. Het is geschikt om maximaal 1 maand in te vriezen. Aanbevolen wordt om het brood in te vriezen direct nadat het uit de oven komt, zodat het zijn soepelheid behoudt. Doe er eventueel een sticker op met de bak datum en de hoeveelheid eiwit die het bevat.
  • Bekijk het artikel over het bakken van eiwitarme broden.

Info

Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassing van de recepten. 
*Loprofin Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.