Appelharten Met Cheesecake Creme

60 Minuten 60 Minuten 2 Gemiddeld
Appelharten Met Cheesecake Creme

Bereiding

Een heerlijk eiwitarm liefdesrecept op basis van appelen en cheesecake crème.

Voor de cheesecake crème

  1. Giet Loprofin Drink*, boter, suiker en maïzena in een pan. Meng goed zodat de maïzena goed oplost. Voeg de appelaroma en eventueel de rode kleurstof toe.
  2. Verwarm op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren met een garde, tot het mengsel suddert en indikt.
  3. Giet in een schaal en laat afkoelen.
  4. Klop met een elektrische garde gedurende 30 tot 40 seconden.
  5. Dek af en zet 3 tot 4 uur in de koelkast.

Voor de biscuit

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng in een kom Loprofin Mix* en de suiker.
  3. Voeg de margarine toe en kneed tot een glad deeg.
  4. Bestrooi het werkblad met Loprofin Mix en rol het deeg met een deegroller uit tot een dikte van 1 cm.
  5. Leg het deeg op de bakplaat bedekt met bakpapier. Prik met een vork een paar kleine gaatjes in het deeg.
  6. Bak gedurende 25 minuten tot het een goudbruine kleur heeft.
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  8. Snijd het biscuit in de  vorm van je mal. Laten afkoelen.

De cheesecake afwerken

  1. Haal de cheesecake crème uit de koelkast en klop deze door gedurende 2 minuten met een elektrische mixer.
  2. Giet ¼ van de cheesecake crème in de vormpjes en doe een flinke theelepel jam in het midden. Bedek met de rest van de cheesecake crème en strijk het oppervlak glad met een mes of spatel.
  3. Plaats de biscuit erop.
  4. Zet minstens 3 uur (bij voorkeur een nacht) in de koelkast, of zelfs 1 uur in de vriezer, voordat je het uit de vorm haalt.
  5. Versier met 1 framboos en kleine zilveren suikerparels. Serveer met een beetje jam, die verdund is met wat water om er een saus van te maken.

Tip van de chef

  • Serveer eventueel met wat extra frambozen en appel.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Drink & Loprofin Mix zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
 

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 100 ml de Loprofin Drink*
  • 33 g zachte boter
  • 15 g maïzena
  • een paar druppels appelaroma
  • rode kleurstof (optioneel)
  • 20 g kristalsuiker
  • 10 frambozenjam
  • 113 g Loprofin Mix*
  • 75 g margarine
  • 38 g bruine suiker
  • Loprofin Mix* voor het werkblad
  • enkele frambozen & suikerparels naar smaak

Voedingswaarden

Energie (Kcal)1325
Vetten (g)62.8
Vezels (g)11.5
Koolhydraten (g)185.7
Eiwitten (g)1.3