Graveyard Brownies
Bereiding
Geniet van een heerlijke eiwitarme brownie. Van deze Halloween variant krijgen wij geen genoeg.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng in een kom de Loprofin Mix*, maïzena, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout.
- Voeg vervolgens het water toe en meng met een spatel totdat het helemaal opgenomen is.
- Voeg vervolgens de zonnebloemolie en het vanille extract toe en meng met een spatel tot een glad beslag.
- Vet een bakvorm in en giet hier het beslag in.
- Bak de brownie in ongeveer 30 minuten gaar.
- Laat afkoelen.
- Vorm van de marsepein een vinger. Gebruik een amandel als nagel (zie foto).
- Steek deze vingers in de brownie (zie foto).
- Kruimel wat brownie over de rest van de brownie alsof er wat ‘aarde’ omhoog is gekomen.
Tip van de chef
- De brownie kan zonder marsepeinen vingers worden gemaakt en zo op elk moment van het jaar worden gegeten.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 8 porties
- 75 g suiker
- 60 g Loprofin Mix*
- 60 g water
- 60 g zonnebloemolie
- 15 g blanke marsepein
- 15 g cacaopoeder
- 5 stuks gehalveerde ongebrande amandel
- 4 g bakpoeder
- ½ tl maïzena
- ½ tl vanille extract
- ½ tl zout
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 1246 |
---|---|
Vetten (g) | 71.1 |
Vezels (g) | 8 |
Koolhydraten (g) | 141.1 |
Eiwitten (g) | 6.1 |