Mokka Meringues Xl
15
Minuten
Makkelijk
Bereiding
Ooit al eens eiwitarme meringues gemaakt? Deze mokkameringues XL zijn makkelijk te bereiden en smaakvol.
- Warm de oven voor op 100°C.
- Mix op de hoogste mixerstand 2 eetlepels instantkoffie met 2 eetlepels suiker en 2 eetlepels heet water tot een romige massa. Zet in de koelkast.
- Giet een blik kikkererwten af. Gebruik alleen het vocht (aquafaba).
- Klop in een vetvrije kom op de hoogste mixerstand de aquafaba 5-7 minuten.
- Verwarm de kristalsuiker met 25 ml water tot 118 °C in een steelpan. Dit kan je meten met een keukenthermometer.
- Giet het suikerwater heel langzaam in je mixkom terwijl de mixer op de hoogste stand doordraait. Zet dit mokkamengsel met een spatel erdoorheen.
- Gebruik de spatel om grote dotten schuim op een bakpapier te maken.
- Bak de mokkameringues XL zo’n 3 uur op 100 °C.
- Laat ze goed afkoelen voordat je ze opeet.
Tip van de chef
- Na het bakken in de oven kan je ze nog besprenkelen met een lekkernij zoals jam of eiwitarme chocolade.
- Organiseer je een verjaardagsfeestje voor je kind en ben je op zoek naar een traktatie? Voeg wat kleurstof toe aan het recept zodat de meringues een mooie kleur krijgen.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
Ingrediënten
Voor 10 porties
- 100 gram aquafaba
- 100 gram kristalsuiker
- 2 eetlepels kokend water
- 2 eetlepels kristalsuiker (25 gram)
- 2 zakjes instant koffie (3,6 gram)
- 25 gram water
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 520 |
---|---|
Vetten (g) | 0 |
Vezels (g) | 1 |
Koolhydraten (g) | 128 |
Eiwitten (g) | 9 |