Passievruchten Mousse
Bereiding
Hmm wat een heerlijk eiwitarm dessert voor bij een feestelijke gelegenheid. Deze passievruchtenmousse valt gegarandeerd in de smaak.
- Klop de Violife Creamy in één van de beslagkommen los met een vork en druk daarna de laatste klontjes eruit met de pannenlikker.
- Snijd de passievruchten door midden en schep het vruchtvlees eruit met een lepel.
- Meng de passievruchten door de Violife Creamy. Voeg 1 theelepel vanille essence toe en meng.
- Klop de aquafaba in de andere beslagkom op de hoogste stand van de mixer. Voeg na 2 minuten de poedersuiker toe. Klop nog 5 minuten tot de aquafaba stijf is.
- Schep een grote eetlepel aquafaba-schuim door het Violife Creamy met passievruchtenmengsel. Voeg de rest van het aquafaba-schuim toe en spatel met de pannenlikker voorzichtig door elkaar.
- Verdeel de mousse over twee glazen.
Tip van de chef
- Serveer met fruit naar keuze.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
Ingrediënten
Voor 2 porties
- 40 gram aquafaba
- 40 gram vruchtvlees van passievruchten, dat zijn 2 grote of 3 kleine passievruchten
- 35 gram Violife creamy
- 20 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille essence
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 193 |
---|---|
Vetten (g) | 8.5 |
Vezels (g) | 1.3 |
Koolhydraten (g) | 26.2 |
Eiwitten (g) | 1.5 |