Pompoentaartje

35 Minuten 35 Minuten 3 Gevorderd
Pompoentaartje

Bereiding

Het is pompoenseizoen dus dat betekent Halloween! Dit eiwitarme pompoentaartje valt gegarandeerd in de smaak tijdens jouw griezelfeestje.

Voor het zanddeeg:

  1. Meng Loprofin Mix* en boter met je vingertoppen.
  2. Voeg de poedersuiker, vanillesuiker, Loprofin Egg Replacer*, zout en citroenschil toe.
  3. Kneed het deeg goed. Als het deeg te droog is, voeg dan een beetje water toe en strijk het deeg uit. Druk plat met de palm van je hand. Rol op en wikkel in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.
  4. Rol het deeg vervolgens weer uit tussen 2 stukken vershoudfolie en druk het met de deegroller plat tot 3 mm dik. Verwijder de vershoudfolie en maak cirkels van dezelfde grootte als je taartvormen.
  5. Schik de kleine cirkels op de geoliede en met bloem bestoven vormen. Dek af met aluminiumfolie en leg iets van gewicht op het deeg in de vormen zodat er geen luchtbubbels ontstaan bij het bakken (bv. bonen, peulvruchten, enz.).
  6. Bak gedurende 15 minuten op 180 °C.
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.

Voor de pompoencrème:

  1. Doe de pompoen in de centrifuge en vang 16 cl sap op (als je geen centrifuge hebt, kun je pompoensap vinden in biologische winkels).
  2. Meng in een kom de Loprofin Egg Replacer, suiker, zout en maizena. Roer het pompoensap en water erdoor en klop. Kook op laag vuur en haal van het vuur zodra de eerste blaasjes verschijnen. Doe in een grote kom. Voeg onmiddellijk de in kleine stukjes gesneden boter toe en meng met een garde.
  3. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  4. Bestrijk de taartvormpjes met de pompoenvulling. Strijk glad met een spatel tot aan de rand. De pompoencrème wordt hard bij afkoeling.
  5. Los een zakje taarttopping op met 2 eetlepels suiker, een beetje pompoensap en 100 ml water (zie instructies op het zakje). Breng aan de kook zonder te stoppen met roeren en haal van het vuur van zodra de eerste blaasjes verschijnen. Laat een paar minuten staan voordat je het met een penseel op de taartjes smeert.
  6. Zet tot het serveren in de koelkast.

Tip van de chef

  • Versier de taart op de meest angstaanjagende manier om in het Halloween thema te blijven.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • *Loprofin Mix & Loprofin Egg Replacer zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medischtoezicht.

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • Voor zandkoekjesdeeg
  • 220 g Loprofin Mix
  • 120 g boter of margerine
  • 90 g suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 2 tl Loprofin Egg Replacer
  • 1 snufje zout
  • Geraspte citroenschil
  • Voor de pompoencrème
  • 400 g gepelde pompoen
  • 200 g suiker
  • 120 ml water
  • 50 g boter
  • 20 g Loprofin Egg Replacer
  • 15 g maizena
  • 1 topping zak
  • 2 el suiker
  • Snufje zout

Voedingswaarden

Energie (Kcal)2139
Vetten (g)106.7
Vezels (g)7.6
Koolhydraten (g)208.1
Eiwitten (g)1.6