Minestronesoep
![Minestronesoep](/content/dam/sn/local/bnl/sn-hcp/website-assets/metabolics/recepten/entree/soupe.jpg)
Bereiding
De minestronesoep is een echte Italiaanse maaltijdsoep. Deze soep wordt gemaakt op basis van verschillende groenten en aangevuld met heerlijke eiwitarme Fusilli pasta. Je kan de groenten eindeloos variëren.
- Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, de knoflook en de champignons 5 minuten op hoog vuur tot de ingrediënten zacht zijn.
- Voeg de bleekselderij, zoete aardappel, knolraap, tomatenpuree, bouillon en wortels toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur wat zachter, plaats de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Doe de Loprofin Fusilli* erbij, laat nog 10 minuten koken en voeg de kool toe voor de laatste 2 minuten.
- Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer.
Tip van de chef
Breng variatie in de soep door de pastavorm af te wisselen.
Info
- Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
- Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
- *Loprofin Fusilli is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.
Ingrediënten
Voor 1 portie
- 1 halve zoete aardappel (50 g)
- 1 kleine wortel (50g)
- 1 stengel bleekselderij (50g)
- halve ui (20g)
- 1 kwart knolraap (25 g)
- 25 g champignons
- 25 g geraspte kool
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 klein teentje geplette knoflook (5g)
- 1 theelepel tomatenpuree (5g)
- 300 ml groentebouillon
- 100 g fijngehakte tomaten
- 40 g ongekookte Loprofin Spaghetti in kleine stukjes gebroken
Voedingswaarden
Energie (Kcal) | 379 |
---|---|
Vetten (g) | 11.9 |
Vezels (g) | 7.4 |
Koolhydraten (g) | 59.3 |
Eiwitten (g) | 5.5 |