Spaghetti met pestosaus

30 Minuten 30 Minuten 1 Makkelijk

Bereiding

Niet veel tijd om te koken? Dan is dit recept iets voor jou. De heerlijke pesto geeft een kruidige & romige smaak aan het gerecht.

  1. Kook de Loprofin Spaghetti* al dente in een ruime hoeveelheid kokend water met een beetje zout en olijfolie (ongeveer 13 minuten). Spoel af met lauw water. Laat de pasta goed uitlekken.
  2. Pestosaus: vermaal de Loprofin Crackers* tot poeder. Mix de olie en de blaadjes basilicum. Breng op smaak. Doe hier het poeder van de crackers bij.
  3. Doe de pasta en de pesto in een schaal en meng alles van onder naar boven.
  4. Serveer zo snel mogelijk.

Tip van de chef

Maak eventueel af met olijven en zongedroogde tomaten.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Spaghetti en Loprofin crackers zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 75 g Loprofin Spaghetti*
  • ½ eetlepel olijfolie (pasta)
  • 40 g Loprofin Kruidencrackers*
  • 20 g blaadjes verse basilicum
  • 60 ml fruitige olijfolie (saus)
  • peper & zout

Voedingswaarden

Energie (Kcal)1046
Vetten (g)71.9
Vezels (g)2.2
Koolhydraten (g)97.4
Eiwitten (g)1.2

Gerelateerde gerechten