No-bake cheesecake

60 Minuten 60 Minuten 2 Gemiddeld
No bake cheesecake

Bereiding

Een heerlijk no-bake cheesecake recept waarvoor je geen oven nodig hebt!  

  1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier   
  2. Smelt de margarine en meng met de fijngestampte Loprofin Crackers*. Meng dit goed door elkaar.
  3. Leg dit op de bodem van de springvorm en druk goed aan.
  4. Klop de Loprofin drink LQ* ietwat luchtig met de klopfix en meng met de suiker. Blijf nog even doorkloppen.
  5. Klop in een andere kom de Violife creamy original met de poedersuiker en het vanillemerg los.
  6. Meng nu de twee substanties voorzichtig door elkaar met een spatel.
  7. Laat de agar-agar oplossen in 3 eetlepels water. Breng daarna aan de kook en laat iets afkoelen. Meng dit met de cheesecakevulling en stort dit in de springvorm.
  8. Laat een nacht opstijven in de koelkast.

Tip van de chef

  • Voeg eventueel een paar rode vruchten toe als verfrissende topping.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassing van de recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin drink LQ en Loprofin Crackers zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 taart, ongeveer 8 porties

  • 400 g Loprofin Crackers* (fijngestampt)
  • 175 g margarine
  • 400 ml Loprofin drink LQ*
  • 45 g suiker
  • 1 zakje Klopfix/slagroomversteviger
  • 400 g Violife creamy Original
  • 50 g poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 5 g agar agar

Voedingswaarden

Energie (Kcal)558
Vetten (g)37
Vezels (g)2
Koolhydraten (g)56
Eiwitten (g)0