Wil je graag op je gewicht letten, maar weet je niet hoe?

Wees gerust, dit is voor de één altijd lastiger dan voor de ander, met of zonder PKU. Voor mensen met PKU is het echter wel belangrijk om de maaltijden te plannen, aminozuurmengsels in te nemen en ervoor te zorgen dat men weinig Phe binnenkrijgt. Met een goede voorbereiding, voldoende motivatie en de hulp van vrienden en familie, kan je een gezond gewicht houden!

Het is normaal dat wanneer je een dieet volgt dat slechts weinig eiwitten bevat, je automatisch meer koolhydraten en vetten gaat eten. Het is in dit geval verstandig om niet meer dan noodzakelijk te eten, aangezien dit tot overgewicht kan leiden. Let op, wanneer je te weinig eet, kan dit tot ondergewicht leiden. Je moet je dus aan de voorgeschreven hoeveelheden houden.

Wanneer je gewicht toe- of afneemt, kan dit van invloed zijn op je Phe-waarden. Het is dus erg belangrijk om deze regelmatig te controleren.

Wanneer je af wilt vallen, volg dan niet de laatste trends maar bespreek dit altijd met je diëtist . Zij kent jouw situatie en zal samen met jou de beste manier vinden om af te vallen, rekening houdend met jouw PKU-dieet en jouw levensstijl.