Het leven zit vol verrassingen. Stellen je collega’s voor om na het werk nog even een hapje te gaan eten? Ben je op het strand met je vrienden en besluiten jullie dat het zo gezellig is dat jullie nog even blijven hangen? Is er een ongeluk gebeurd op de weg, waardoor je vastzit in het verkeer?

Om je niet gefrustreerd te voelen doordat je moet weigeren omdat je per se naar huis moet voor je aminozuurmengsel, of om niet in een lastige situatie verzeild te raken doordat je niet in staat bent thuis je aminozuren te gaan halen, is er maar één oplossing: goed voorbereid zijn.

Neem altijd een “noodrantsoen” mee. Dit kan bestaan uit een aminozuurmengsel, eiwitarme biscuits of een andere snack die je lekker vindt en die je in dit soort situaties kan eten.

Wanneer je voldoende voorraad van verschillende producten (aminozuurmengsel en eiwitarme producten) in huis hebt, kan je eenvoudig iedere dag je “noodrantsoen” samenstellen. Bewaar dit bij je in de buurt op een plek waar je makkelijk bij kan, in je kluisje op school of op het werk, in de auto, bij een vriend(in) …

Doordat je dit altijd bij je hebt, kan je genieten van spontane momenten zonder dat je producten met veel Phe moet eten.