Naanbrood

50 Minuten 50 Minuten 2 Gemiddeld
Naanbrood

Bereiding

De bereiding van luchtige eiwitarme naanbroodjes met een krokant korstje is makkelijker dan je denkt. Je kan dit broodje eten bij verschillende gerechten zoals een groentencurry.

  1. Doe de Loprofin Mix* in een kom. Voeg de gist, het zout en de peper toe en meng de ingrediënten.
  2. Meng de olie met het warme water in een kommetje, en giet dit over de droge ingrediënten. Meng 1 minuut met behulp van een garde of een elektrische mixer.
  3. Leg een stuk plastic folie op een weegschaal, bedek de folie met Loprofin Mix, en doe wat bloem op je handen zodat het deeg niet blijft plakken.
  4. Pak een grote lepel deeg en leg dit op het plastic folie. Voor een naanbrood van gemiddelde grootte is er 150 g deeg nodig. Nadat je het deeg hebt gewogen, breng je het voorzichtig van de ene naar de andere hand totdat het deeg soepel is.
  5. Besprenkel het werkvlak met Loprofin Mix en vorm deegbolletjes.
  6. Leg ze op een ingevette bakplaat (boter of olie) en maak het deeg plat met de hand totdat het een klassieke naanvorm heeft met een dikte van ongeveer ½ cm. Herhaal dit met de rest van het deeg.
  7. Plaats de bakplaat in een grote plastic zak of bedek lichtjes met plastic folie besprenkelend met wat olie en zet weg op een warme plaats zodat het brood kan rijzen. Wacht tot het volume is verdubbeld.
  8. Verwarm de grill voor op een gemiddelde temperatuur. Plaats de bakplaat met naanbroodjes onder de grill en bak 1 u 30 minuten. Ze zetten uit en krijgen een lichtgoudbruine kleur. Draai de broodjes om en bak de andere kant nog een minuut.
  9. Laat afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Tip van de chef

  • Bewaaradvies: Het is geschikt om maximaal 1 maand in te vriezen. Aanbevolen wordt om het brood in te vriezen direct nadat het uit de oven komt, zodat het zijn soepelheid behoudt. Doe er eventueel een sticker op met de bakdatum en de hoeveelheid eiwit die het bevat.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • *Loprofin Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 500 g Loprofin Mix*
  • 8.5 g gist
  • 2 theelepels zout
  • ½ theelepel peper
  • 50 ml koolzaadolie
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 450 ml warm water
  • Neem iets meer Loprofin Mix om het brood mee te bestrijken

Voedingswaarden

Energie (Kcal)2552
Vetten (g)82.4
Vezels (g)19.6
Koolhydraten (g)440.3
Eiwitten (g)6

Gerelateerde gerechten