Korstdeeg

10 Minuten 10 Minuten 1 Makkelijk
Korstdeeg

Bereiding

Dit eiwitarme korstdeeg recept kan perfect gebruikt worden als basis voor de bereiding van hartige taarten zoals quiches.

  1. Meng de Loprofin Egg Replacer* met de suiker en een snufje fijn zout.
  2. Meng met een mixer de zachte boter met het mengsel van Loprofin Egg Replacer, suiker en zout.
  3. Meng dit mengsel met de Loprofin Mix* terwijl je geleidelijk steeds een beetje water toevoegt om een egaal glad deeg te krijgen.
  4. Zet voor gebruik 2 uur in de koelkast.

Tip van de chef

Wanneer je meerdere porties hebt bereidt, kan je deze gedurende 1 maand bewaren in de diepvries.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • *Loprofin Egg Replacer en Loprofin Mix zijn voedingen voor medisch gebruik. Dieetvoedingen bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 14 porties

  • 2 pakken Loprofin Mix*
  • 500 g ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 250 ml water
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 3 g Loprofin Egg Replacer*
  • 1 snufje fijn zout

Voedingswaarden

Energie (Kcal)550
Vetten (g)29.3
Vezels (g)2.2
Koolhydraten (g)70.1
Eiwitten (g)0.5

Gerelateerde gerechten