Citroensaus

10 Minuten 10 Minuten 2 Gemiddeld
Citroensaus

Bereiding

Deze eiwitarme citroensaus smaakt heerlijk als dressing op bijvoorbeeld een salade. De citroensaus zorgt voor de frisse toets van het gerecht.

  1. Pers de verse citroenen.
  2. Hak de bieslook, augurk en ei klein.
  3. Meng alle ingrediënten door elkaar, inclusief de Loprofin Egg Replacer*.
  4. Bewaar in de koelkast in een isotherme doos.

Tip van de chef

Gebruik bij koude voorgerechten en salades.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Egg Replacer is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is. Te gebruiken onder medisch toezicht.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 eetlepel fijngehakte augurken
  • 1 teentje geplette knoflook
  • 60 g fijngehakte ui
  • 40 g Loprofin Egg Replacer*
  • peper & zout

Voedingswaarden

Energie (Kcal)185
Vetten (g)0.2
Vezels (g)4.4
Koolhydraten (g)40.5
Eiwitten (g)1.4

Gerelateerde gerechten