Pitabroodjes

30 Minuten 30 Minuten 2 Gemiddeld
Pitabroodjes

Bereiding

Deze eiwitarme pitabroodjes kan je met veel verschillende garnituren eten! Het basisrecept is makkelijk te bereiden en kan ingevroren worden voor later.

  1. Meng Loprofin Mix*, de gist, het zout, de olie en het water in een kom. Meng met de hand of de mixer gedurende 1 minuten tot het deeg mooi glad is.
  2. Dek de kom met een schone doek af en laat het deeg gedurende 20 minuten op een warme plaats rijzen, tot het ongeveer verdubbeld is in volume.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Bewerk het deeg tot het een gladde consistentie heeft.
  5. Neem 1/6 van het deeg, leg het op een met Loprofin Mix bestrooide bakplaat of werkplank.
  6. Bewerk het deeg lichtjes met de handpalm die met meel bestoven is, maak het deeg plat zodat men een ovaal wordt van ongeveer 17 cm x 12 cm.
  7. Leg de pita’s op de bakplaat bekleed met bakpapier zonder dat de deegstukken elkaar raken en laat gedurende 1- 2 minuten onder de grill bakken. Draai de pita om en laat nog eens 1-2 minuten. bakken.
  8. Gebruik een scherp puntig mes om het pita’s te openen zodat men een “zakje” in het brood maakt.
  9. Vul volgens met garnituur naar keuze.

Tip van de chef

  • Griekse smaken: gemengde rauwkost, stukjes tomaat,  geraspte witte kool, klaargemaakte en in stukken gesneden vleesvervanger, groene of zwarte olijven, zachte uienringen, tzatziki of knoflooksaus…
  • Bewaaradvies: Het is geschikt om maximaal 1 maand in te vriezen. Aanbevolen wordt om het brood in te vriezen direct nadat het uit de oven komt, zodat het zijn soepelheid behoudt. Doe er eventueel een sticker op met de bakdatum en de hoeveelheid eiwit die het bevat.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.
  • *Loprofin Mix is een voeding voor medisch gebruik. Dieetvoeding bij aangeboren stofwisselingziekten of aandoeningen waarbij een eiwitbeperkt dieet noodzakelijk is.Te gebruiken onder medischtoezicht.

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 250 g Loprofin Mix*
  • 180 ml water
  • 3 el olijfolie
  • 8,5 g droge gist
  • een snuifje zout

Voedingswaarden

Energie (Kcal)1283
Vetten (g)31
Vezels (g)8
Koolhydraten (g)245
Eiwitten (g)1

Gerelateerde gerechten