Witlofsalade

15 Minuten 15 Minuten 2 Gemiddeld
Witlofsalade

Bereiding

Een heerlijke zomerse salade! Deze eiwitarme witlofsalade maak je klaar in minder dan 15 minuten. Kan geserveerd worden als bijgerecht bij een ander eiwitarm gerecht.

  1. Snijd de witlof, appel en bleekselderij in dunne reepjes.
  2. Meng dit met de mayonnaise.
  3. Leg dit in een kom en strooi de zilveruitjes erover.
  4. Strooi vervolgens de fijngesneden selderij erover.

Tip van de chef

Serveer bij de jackfruit vegan stoof.

Info

  • Ondanks zorgvuldige berekening kunnen voedingswaarden afwijken per eiwitarm product. Raadpleeg daarom altijd uw diëtist bij gebruik of aanpassingen van de eiwitarme recepten.
  • Bij de berekening van de voedingswaarden is er geen rekening gehouden met de ‘tip van de chef’. Raadpleeg uw diëtist voor meer informatie.

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 80 g witlof
  • 80 g zoetzure zilveruitjes
  • 40 g fuji appel
  • 30 g bleekselderij
  • 10 g Rabeko mayo zero
  • 4 g verse selderij

Voedingswaarden

Energie (Kcal)75
Vetten (g)0.6
Vezels (g)3.3
Koolhydraten (g)13.5
Eiwitten (g)2

Gerelateerde gerechten