Sporten met PKU

Houd je van sporten? Rennen om je hoofd leeg te maken, naar de sportschool gaan voor een strak lichaam, trainen uit pure passie voor een sport, of gewoon om een leuke tijd te hebben samen met je team?

Goed nieuws: met PKU kan je ook aan sport doen. Niets houdt je tegen. Het is alleen goed om te weten dat het moeilijk kan zijn om spiermassa te ontwikkelen, aangezien het PKU-dieet weinig eiwitten bevat. Het zijn juist  eiwitten die je lichaam nodig heeft om spierweefsel te vormen. Het is begrijpelijk dat het moeilijker is om spieren te ontwikkelen voor mensen met een voedingspatroon dat weinig eiwitten bevat, dan voor mensen die veel eiwitten mogen eten.

Afgezien hiervan, ben je vrij om die activiteit te kiezen die je het leukste vindt. Het is van belang dat je je aminozuurmengsels blijft nemen zodat er geen tekort ontstaat aan andere aminozuren. Jouw diëtist kan je advies geven over hoeveel eiwit of aminozuurmengsel je nodig hebt tijdens en na het sporten en welk moment van inname hiervan het beste past voor jou.

Als je op hoog niveau een sport wilt bedrijven (wij kennen marathonlopers met PKU!), is het zeker noodzakelijk om dit met je diëtist te bespreken zodat je dieet kan worden afgestemd op je prestatiedoelstellingen.

Dus, waar wacht je nog op?

Drie, twee, een … go!

Deel je ervaring over dit onderwerp:

Om je ervaring te delen dient je eerst ingelogd te zijn.